Испански астронавт: "Има 800 астероида в Слънчевата система, които могат да унищожат Земята"

Първият испански астронавт Педро Дуке каза, че има 800 астероиди в Слънчевата система, които биха могли "да унищожат човечеството и целия живот на Земята ".
Въпреки това, както призна първият испански астронавт в лекция в Международния университет в Сантандер, нито един не представлява заплаха за следващите хиляда години.
Известния астронавт също посочи, че истинският проблем, който съществува и днес при откриването на астероиди, е липсата на финансиране.

Космическите агенции-включително Европейската космическа агенция ESA, усещат липса на средства за провеждане на разследвания, необходими за да се открият и каталогизират всички потенциално опасни космически обекти плаващи около планетата.

"Малките астероиди, способни да унищожат един град, са около 100 милиона, но са каталогизирани само около 200,000. Ние трябва да направи огромни усилия за да ги каталогизираме и да сме в състояние да ги отклоним. Трябва да се инвестира в това", каза той.

"По принцип това, което трябва да направим е да сложим един добър телескоп, съвсем близо до Слънцето, за да гледа към нас и да видим какво има помежду ни" препоръча астронавтът.

Станете почитател на Класа