Холандската полиция заплашват Тур дьо Франс

Холандската полиция заплашва да наруши началните етапи на Тур дьо Франс, като част от стачните действия за по-добро заплащане. Те казват, че ще блокират пътя на втория етап на състезанието на 5 юли, за да проведат свое състезание. Полицейските синдикати са в спор за заплащането с холандското правителство в продължение на месеци.
Ранните етапи на състезанието са известни като Големия старт и често се провеждат извън Франция.
Холандската полиция казва, че възнамеряват да блокират мост близо до Ротердам, докато всички състезатели за кратко бъдат принуден да спрат. Те възнамеряват да извършват пътни проверки на конвоя подкрепящи превозни средства и така да спрат състезанието.
"Проверките ще престанат, когато стане ясно от предаванията на живо в няколко европейски страни, че велосипедистите Тур дьо Франс са спрели, защото полицията предприемат действия за по-добри условия на труд", заяви полицейския съюз в свое изявление.
Обиколката започва в Утрехт на 4 юли. Полицейските служители в страната са се насочили към спортни събития, за да популяризират спора за заплащането им. Миналия месец холандски първодивизионен футболен мач бе отменен, след като полицията заяви, че не може да гарантира сигурността.

Станете почитател на Класа