ФБР ветеран: „САЩ нямат изключителен лиценз за червени линии"

Вашингтон е изкривил идеята за начина на водене на международни преговори. Докато другите страни са готови да обсъдят и направят взаимни отстъпки, САЩ се фокусират върху своята "изключителност", като по този начин губят своите международни партньори, казва ветеранът от ЦРУ Пол Пилар.
САЩ са толкова уверени в собствената си уникалност, че имат много малка представа за това как да преговарят и да си сътрудничат с други страни на международната арена, пише той в статията си за 'The National Interest'. Вашингтон вижда разговорите като "среща на дипломати, на която американците представят исканията си, понякога говорейки за тях като за червени линии, които трябва непременно да бъдат приети от другата страна".
Така ако другата страна не е съгласна със сценария на Вашингтон, САЩ считат, че е необходим натиск, докато получат съгласието й, заяви бившият служител на ЦРУ. "Това е твърде различно от понятието на останалият свят за преговори, която включва всяка от страните да изразява позицията си и да не очаква тя да бъде приета напълно. След обсъждане и взаимни отстъпки може да се стигне до компромис",отбелязва Пилар.
Вместо това, САЩ са напълно безкомпромисни в своята външна политика и не предоставят на своите партньори опции на масата на преговорите. „Вашингтон е напълно фокусиран върху вида необходим натиск или принуда за постигане на пълно поражение на другата страна. Ако Вашингтон продължава да пренебрегват тези очевидни неща, ще продължи да губи добри възможности за постигане на своите интереси на международната арена", казва Пилар.

Станете почитател на Класа