Ядреният потенциал на Русия срива плановете на САЩ

САЩ минава към модел на конфронтация с Русия чрез своите основни западни съюзници. Вече е ясно, че Белият дом и НАТО работят в "тандем". Думите на генералния секретар на НАТО, Йенс Столтенберг, че симетричният отговор от Русия на плановете на Пентагона за разполагане на военно оборудване в балтийските страни ще бъде "опасна и дестабилизираща стъпка", подчертават това "единство", каза индийският експерт Бхадракумар.
"САЩ губи контрол над себе си, като вижда как Русия провежда политика на стратегическо предизвикателство към американската хегемония. Независимостта на Москва на международната сцена, не само пречи на изпълнението на регионалните политики на Вашингтон, но също показва "лош пример" на други страни, които се опитват да въведат суверенни политики ", казва той в статията си.
Желанието на Русия за ядрен паритет, според анализатора, анулира опитите на САЩ да се реализира геополитическия проект "Нов Американски век". Вашингтон вече не може да реализира старата политика на сдържане, а новата стратегия на САЩ да балансират на ръба на войната вече се проявява както в Украйна, така и в намеренията на Вашингтон да увеличи военното присъствие в Европа ", счита индийският експерт.

Станете почитател на Класа