Google ще изключи " порното за отмъщение " от интернет търсенията

Google планира да изключи " порното за отмъщение " от своите интернет търсения в бъдеще, ограничавайки разпространението на неразрешени голи или със сексуален подтекст снимки и видео материали, публикувани на уеб сайтове от отблъснали бивши партньори, без съгласието на заинтересованото лице.
Амит Сингхал, старши вице-президент, съобщи в публикация, че компанията скоро ще издаде онлайн форми, чрез които членовете на обществото ще бъдат в състояние да поискат порно съдържание с тяхно участие вече да не се появява в Google търсения. Връзки към тези изображения няма да бъдат включвани в резултатите от търсенето в Google за това лице, макар че те ще останат онлайн.
Google няма контрол върху интернет страниците, на които тези изображения са били първоначално публикувани. Но отрязване на линковете от търсенията ще помогне за ограничаване на щетите на пострадалите от порно отмъщение "в преобладаващия случай - жени", каза той.
Стъпката е голяма промяна за водещата търсачка, която обикновено се съпротивлява на опитите за цензура върху интернет съдържанието в търсенията.
Google реши да направи изключение по отношение на неразрешеното споделянето на голи снимки, изображения често публикувани от бивши съпрузи или партньори или изнудвачи искащи пари за тези снимки, показани без съгласието на хората.
Закони срещу публикуването на порно отмъщение са били гласувани в 21 щата на САЩ и законодателството за федералната му забрана се очаква да бъде прието от Конгреса по-късно тази година.

Станете почитател на Класа