Мемориал Ватерло ще бъде открит от принц Чарлз

Принц Чарлз ще открие мемориал на съюзническите британски, холандски, белгийски и германски войници, участвали в битката при Ватерло. Принцът ще извърши церемонията на белгийското бойно поле.
200-годишнината е в четвъртък и бележи окончателния разгром на император Наполеон, в битка, която е струвала около 25 000 британски и съюзнически живота.
Повече от 5000 ентусиасти в униформи от периода са на мястото на битката в навечерието на двудневното възстановяване на битката тази седмица. Много от тях са на лагер в близост до фермата Hougoumont, сцена на едни от най-яростните сражения.
Новият паметник показва двама войници в реални размери, които затварят северните порти на фермата, за да я спасят от французите.Защитата на фермата е била толкова важна, че Уелингтън по-късно заявил, „резултатът от Waterloo се обърна след затварянето на вратите на Hougoumont".
На една от каменни порти са издълбани думи от официалната реч на херцога след битката: "Армията никога не е действала по-добре."
В четвъртък ще има национална служба в катедралата Сейнт Пол, за отбелязване на годишнината. Принцът и херцогинята ще присъстват, а също граф Уесекс, херцога на Уелингтън, високопоставени чинове от въоръжените сили и потомците на тези, които са се сражавали при Ватерло.

Станете почитател на Класа