Руският самолет MS-21 пред погледите на Европа и света

Въпреки санкциите, насочени към Русия, няколко европейски авиокомпании проявяват интерес към придобиването на руския пътнически самолет MS-21, който ще бъде произвеждан от 2017 г. от държавното дружество Irkut.
В международния салон за авиация и космос в Москва, един нов самолет изненада публиката. Това е нов руски проект на двумоторен самолет за близък и среден обсег. В момента MS-21 е в процес на разработка. Този самолет е с капацитет между 150 и 230 пътници. Според групата компании Irkut, сред основните предимства на MS-21 е ниската цена, която варира между 69 и 78 милиона долара.
Руската компания Irkut води преговори с потенциални чуждестранни купувачи. Те включват европейски, индийски и китайски авиокомпании. Въпреки това, 80% от тези самолети ще отидат за вътрешния пазар, а само 20% ще бъдат изнесени. До момента, списъкът с поръчки на MS-21 възлиза на 285 въздухоплавателни средства.
MS-21 е конкурентен самолет във всичките му аспекти. Смята се, че когато производството на самолета започне, около 70 превозни средства ще оперират вв Европа до2023 г. Първият полет на MS-21 е насрочен за април 2016.

Станете почитател на Класа