Бивш служител в Държавния департамент: "САЩ и НАТО искат да обградят Русия"

Американският журналист Уилям Блум, който работи за Държавния департамент на САЩ смята, че Вашингтон иска да накара света вярват, че Русия представлява голяма заплаха, докато, според него, истинската заплаха идва от самите Съединени щати и НАТО.
"Това е просто една стъпка на САЩ и НАТО в опит да се обгради Русия. САЩ искат светът да повярва, че заплахата идва от Русия", казва Блум.
Въпреки това, според журналиста, това не е нищо повече от пропаганда и както той твърди, "истинската заплаха идва от Вашингтон и НАТО. Ако Русия разгърне своето военно оборудване в Мексико или Канада, как ще реагират САЩ? Те ще отидат на война. Въпреки това, те се надяват, че Русия ще си мълчи докато САЩ и НАТО са навсякъде около тях ", казва Блум.
Пентагонът обмисля инсталирането тежки оръжия в Източна Европа в отговор на предполагаема "възможна руска агресия" в региона, според публикация в The New York Times, позовавайки се на американски официални лица. Вестникът твърди, че САЩ ще поставят на територията на европейските си съюзници танкове, бойни машини и други тежки оръжия и между 3000 и 5000 войници.

Станете почитател на Класа