Четири (скъпи) начина да си купите безсмъртие

Някои учени предполагат, че през следващите 15 или 20 години медицинската технология,ще напредне достатъчно за да бъде в състояние да "спре биологичния часовник". Въпреки това, поради разходите за това, само елитните милиардери в света ще могат да си го позволят.
Представяме четири пътеки към безсмъртието, в които инвестира модерната олигархия, която копнее да удължи живота си на богатство и власт, според новинарския сайт AlterNet.
1. Аватари и изкуствени мозъци. Руският учен Дмитрий Ицков получава дарения от заможните, като обещава да реши проблема на смъртта в рамките на 30 години, имплантирайки личността на индивида в робот или друг аватар.
2. Край на раковите заболявания. До 10 години ще се появяват биотехнологични компании, лекуващи рак и всички вирусни заболявания.
3. Генно инженерство. Генетични модификации могат да ви помогнат да поддържате вечен живот. Един нагледен пример за това е фактът, че чрез имплантиране на ген в кръглите червеи през 2001 г., учените са успели да удължат живота му с една седмица (една трета от целия му живот). Според статията, "това е само началото", а някои от тях твърдят, че скоро ще бъде възможно "генетично ликвидиране на процеса на стареене."
4. Физика на ниските температури.Този метод включва замразяване на тялото, чакане докато науката открие лек за болестта на пациента и след това размразяване отново, за да я излекува. Криогенна фирма пише на своя уебсайт: " Медицинските технологии ще се развиват по-бързо през следващите десетилетия, отколкото в миналите векове, което ще позволява лечение на увреждания на клетъчно и молекулярно нива и възстановяване на физическото и психичното здраве".

 

Станете почитател на Класа