"Афалина за всички": Русия пуска най-евтиния хеликоптер в света

Компанията HeliWhale, разположена в сибирския град Кемерово (Русия), представи своя супер-лек хеликоптер Афалина. Отделно от факта, че няма аналог в света, компанията гарантира, че той има всички шансове да стане "хеликоптер за всички", тъй като неговата цена е много конкурентна.
Разработчиците твърдят, че техният модел хеликоптер амфибия има чисто нова система от коаксиални витла, поради което устройството е по-бързо и устойчиво на страничен вятър.
В допълнение следва да се отбележи, че Афалина използва бензин95, като обикновена кола и благодарение на специалното поставяне на витлата, е много лесно да бъде пилотиран.
Така че, създателите очакват началната цена на модела от около $ 120 хиляди с отоплението и вентилацията на кабината да го превърне в много привлекателен за потребителите.
"Никой друг не произвежда хеликоптери от този клас, а включително американският двуместен Robinson е по-тежък и използва съвсем различна технология", заяви главният изпълнителен директор HeliWhale Яков Колесник.

Станете почитател на Класа