Миротворци на ООН - Бартер стоки за секс

Миротворци от ООН редовно правели бартер на стоки срещу секс с хора в страните, където световната организация е трябвало да помогне, се казва в проект на доклад на ООН. В момента ООН има около 125 000 миротворци, разположени по целия свят.

Документът от Службата на ООН за вътрешен надзор на дейностите (OIOS) съобщи, че е установено, че стотици жени в Хаити и Либерия са били мотивирани от глад и бедност да продават секс, като им плащали в брой, бижута, мобилни телефони и други вещи според агенция Ройтерс. "Данните от двете мироопазващи мисии показват, че сделките за секс са били често срещано явление в мироопазващи мисии," цитира проектодоклада информационната агенция.

Междувременно Асошиейтед прес - която също е получила документа - казва, че 231 души в Хаити, интервюирани през миналата година, съобщили, че са имали "транзакционен секс" с миротворци.

"В случай на неплащане, някои жени задържали значките на миротворците и заплашвали да разкрият тяхната самоличност чрез социалните медии", предаде АП.

Станете почитател на Класа