Бившият френски министър-председател: "САЩ ни въвличат в кръстоносен поход срещу Русия"

Европа сега е напълно зависима от САЩ, които водят политика срещу интересите на ЕС и се опитват да я въвлекат в "кръстоносен поход" срещу Русия, казва Франсоа Фийон, бивш френски министър-председател и член на Съюз за народно движение (UMP). "Днес Европа е загубила своята независимост", заяви той пред програма BFMTV.
Друг пример за зависимостта на Европа, според Фийон е, че САЩ натискат Германия да направи отстъпки за Гърция, за да се намери компромис.
"Германското разузнаване шпионинира Франция, но не в интерес на Германия, а в интерес на САЩ," продължи френският политик. Той подчерта, че правосъдието на САЩ непрекъснато се намесва в работата на органите на съдебната власт на европейските страни.
В Близкия изток, Вашингтон провежда политика, която, освен че е в противоречие с интересите на Европа, представлява голяма опасност за континента, но европейските държави трябва да се подчиняват, каза бившият премиер.
Той също засегна въпроса за Споразумението за трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции между САЩ и Европейския съюз (TTIP). "Аз твърдо се противопоставям на подписването на споразумението, такова каквото е сега", каза френският политик.

Станете почитател на Класа