Учените разкриват през кой месец са родени най-здравите хора

Учени от Колумбийския университет (Ню Йорк, САЩ) са открили връзка между здравето на човек и месеца на раждане. Родените през май са тези, които страдат от по-малко болести, докато тези родени през октомври посещават по-често лекарите.
Изследването, което е публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация по информатика , се провежда в периода от 1985 г. до 2013 г. Учени от Колумбийския университет анализират данни за здравето на около 1,7 милиона пациенти и достигат до заключението, че 55 от общо 1688 болести са пряко свързани с рождения месец на пациентите.
Например, хората, родени през юли или октомври са най-склонни към астматични пристъпи, докато тези, които празнуват рожден ден през март са с повишен риск от сърдечно-съдови заболявания и сърдечна недостатъчност. В допълнение, хиперактивно разстройство на вниманието е по-характерно за хората, родени през месец ноември.
Вестникът заключава, че лицата, подложени на изследването с по-добро здраве са родени през май и че страдащите от повече заболявания най-вероятно се раждат през октомври.

Станете почитател на Класа