Херцогът на Уиндзор призовал да се бомбардира Англия "за мир"

Историците са разкрили, че бившият британски крал Едуард VIII, след абдикацията си известен като херцог на Уиндзор, смятан за нацисткия симпатизант, твърдял, че бомбардиране на Англия можело да донесе мир, приключвайки Втората световна война.
Според вестник "Индипендънт", информацията, съдържаща се в досиета, отворени в 30 страни подчертава тясната връзка между членовете на европейската аристокрация и нацистите.
Карина Урбах, старши научен сътрудник в Института за исторически изследвания към Лондонския университет, е открила как херцога на Уиндзор, казал на Хавиер Бермехильо, стар приятел и испански дипломат, че британското кралско семейство обвинява за войната "евреите, червените и Министерството на външните работи ".
Според историка, на 25 Юни 1940 херцога на Уиндзор пише в писмо, че "ако Англия бъде бомбардирана ефективно това би могло да донесе мир." Урбах добави, че "този доклад е изпратен на Франко и след това заминава при германците", а бомбардировките започват на 10 юли същата година.

Станете почитател на Класа