Проектите на НАСА за революционни свръхзвукови самолети

НАСА планира да разработи модерни свръхзвукови граждански самолети и вече е определила много милиони за изследване на тяхното въздействие върху околната среда и други предизвикателства.

НАСА разкри, че разпределя милиони за развитието на свръхзвукови самолети, съобщи "The Daily Mail". Парите ще отидат за осем различни изследвания на технически предизвикателства, като например въздействието на свръхзвуковата авиация върху околната среда и намаляване на шума от въздухоплавателните средства.

НАСА очаква да бъдат създадени нови тихи въздухоплавателни средства, които могат да се избегнат съществуващите сега забрани за полети на свръхзвукови самолети над земята. "Намаляването на шума от въздухоплавателните средства, превишаващи скоростта на звука е най-важната задача", признава изследовател на НАСА.

Друга бариера са горивните емисии на голяма височина. Въпреки, че напредналите проекти на свръхзвукови самолетни двигатели осигуряват по-ниски емисии, ако бъде реализиран проекта, има огромен шанс да навредят на озоновия слой. "Все още имаме много работа за вършене", казва експертът.a

Станете почитател на Класа