Русия ще участва в военноморски учения в Южнокитайско море

Русия, заедно с партньорите си от Асоциацията на народите от Югоизточна Азия, ще участва през май 2016 в международни учения в Южнокитайско море. Маневрите ще бъдат посветени на безопасността на морския транспорт и на борбата срещу тероризма, съобщи в събота руският заместник-министър на отбраната Анатоли Антонов.
"Ние планираме да участваме в слeдващите маневри SMOA-плюс, посветени на безопасността на морския транспорт и на борбата срещу тероризма през май 2016 г. в Южнокитайско море", съобщи в събота Антонов, цитиран от РИА Новости. Руският заместник министър на отбраната каза, че тренировките, съвместното обучение и маневри на военни кораби позволяват да се подобри съгласуваността на действията, за да се отговори на заплахите за сигурността.
Според Антонов, Русия има добри перспективи за сътрудничество със страните от Азиатско-Тихоокеанския регион в морската сигурност, мироопазващи операции, логистична подкрепа и борба с международния тероризъм.
SMOA-плюс е механизъм за срещи на министрите на отбраната от Асоциацията на народите от Югоизточна Азия с осем нови партньори за диалог, включително Русия.

Станете почитател на Класа