Руски мултимилионер планира да стане робот, за да бъде безсмъртен

На 15 и 16 юни в САЩ ще се проведе международна конференция Глобално бъдеще 2045. Нейният организатор, руският бизнесмен Дмитрий Ицков, които подкрепи също проекта Русия 2045, е убеден, че в рамките на сто години човечеството ще постигне да живее вечно.
В Global Future 2045, участниците ще обсъдят не само духовната модернизация на човечеството, но също новите технологии, които ще послужат за основа за научно-техническа революция, съобщава официалния сайт на конференцията.
Основното вдъхновение на конгреса е предприемачът Дмитрий Ицков, млад руски мултимилионер, който възнамерява да живее вечно чрез роботизирно свое копие, в което ще трансплантира своя ум. Това е, което той се заема да реализира с още над 38 000 души, регистрирали се за инициативата му.
"Ние вярваме, че това е не само възможно, но и необходимо за преодоляване на стареенето и смъртта и преодоляване на основните граници на човешкия физически и психически капацитет", заявява Дмитрий, който планира да създаде дистанционно контролиран хуманоиден робот и дори аватар-холограма. "Изкуствените организми не се нуждаят от средствата, които сега поддържат живота ни. Изкуственото тяло може да съществува на планети, където биологичното тяло не може да оцелее".
Ицков е убеден, че проектът няма да раздели бъдещото общество на планетата на безсмъртни богати и смъртни бедни и високите технологии ще удължат живота и на обикновените хора.

Станете почитател на Класа