Eдин от най-богатите хора в Китай загуби 19 милиарда за половин час

Президентът на фирмата за соларни панели Hanergy (HNGSF), Ли Хеджун, загуби 18,6 милиарда долара за около тридесет минути.

Hanergy Group, водещ китайски производител на технологии за соларна енергия, е бил спрян от търговия на фондовата борса на Хонг Конг, след като загубил 18.6 милиарда, или 47% от пазарната си стойност, за тридесет минути, съобщи Bloomberg.

Резкият спад на цените на Hanergy настъпил в деня годишното събрание на акционерите в Хонг Конг, където, по неизвестни причини, не присъствал председателят на Съвета на директорите на дружеството, Ли Хеджун. Анализаторите посочват, че отсъствието на ръководителя на фирмата от толкова важно събитие предизвиква сериозни въпроси и съмнения.

През последната година акциите Hanergy са нарастнали с повече от 500%, припомня Business Insider. Поради нарастването на котировките, Ли Хеджун, който притежава повече от половината от акциите на дружеството, се превръща в един от най-богатите бизнесмени в Китай и в дори един момент оглави списъка на най-богатите.

Станете почитател на Класа