Хакери атакуват банка на Федералния резерв на САЩ

Банка на Федералния резерв в Сейнт Луис потвърди във вторник, че хакери успешно са атакували уебсайта на банката, пренасочвайки потребителите на онлайн услуги към фалшиви интернет страници, създадени от нападателите.

Тази атака е поредната серия "хаквания" на управленческата систем през последните месеци, които са засегнали Белия дом, Държавния департамент и дори собствения имейл акаунт на президента Барак Обама, съобщи The New York Times.

В изявление, публикувано в понеделник, банката на Федералния резерв в Сейнт Луис информира потребителите на нейните публични аналитични инструменти, че в края на април е била открита намеса. Банката съобщи, че хакери са проникнали в регистъра на на домейна, който препраща трафик към банката и са пренасочили интернет трафик към "измамни" сайтове на банката.

В началото на април, хакери успяха да проникнат в некласифицираните компютърни системи на Белия дом и Държавния департамент на САЩ, открадвайки важна информация.

Заместник-съветникът по националната сигурност на Белия дом, Бен Роудс, в интервю за Си Ен Ен съобщи, че хакерите са получили неоторизиран достъп до системата некласифицирани държавни компютри и откраднали жизненоважна информация, докато класифицираната система не е била "хакната". Той не потвърди обвиненията на журналисти от CNN, че нападението е извършено от руски хакери.

Станете почитател на Класа