Ню Йоркски адвокат:. " Антируската пропаганда в САЩ е промиване на мозъци"

Информационната война, насочена срещу Русия в САЩ стана "тотално промиване на мозъци", което е в нарушение на свободата на изразяване, счита адвокат Джулиан Хенри Лоуенфелд.
Лоуенфелд каза в интервю , че заради простия факт " да разбира позицията на Русия", гражданин на САЩ бива наречен" полезен идиот [за Москва]" или се твърди, че е "купен от Кремъл ".
Това е информационна война с цел да отхвърли всичко, което се случва в Русия и Украйна, въпреки че някои американци "купени от Кремъл" все още се опитват да получат представа за реалността от модифицираните доклади, излъчвани от мас-медиите.
"В САЩ ни казват, че има само една версия на събитията. За съжаление, американските граждани не знаят как сме се съюзили с Десния сектор [Радикалната националистическа група в Украйна] или с батальон Азов [Украинската национална гвардия], чиито бойци, носят нацистка свастика върху униформите си ", заяви адвокатът. "В САЩ никой не знае за зверствата, извършени в Одеса. За съжаление, аз не виждам някой да може да изрази алтернативно мнение за това, което се случва в Украйна.
Лоуенфелд също така подчерта, че предложението в Конгреса, да бъдат санкционирани няколко руски журналисти за тяхната "предполагаема работа за руската пропаганда" е абсурдно и е в противоречие с Първата поправка на Конституцията, която гарантира свободата на изразяване.
Адвокатът добави: "В основата на истинската демокрация е мисълта на френския философ Волтер: Мразя вашите мнения, но съм готов да умра, за да защитя правото ви да ги изразявате. Какво се случи с този принцип в САЩ.?"

Станете почитател на Класа