Руското министерство на отбраната обяснява на САЩ

"Това, което трябва да притеснява Държавния департамент на САЩ са военните им инструктори, наскоро нахлули в югоизточните райони на Украйна под контрола на украински войски". Това заяви официалният говорител на руското министерство на отбраната, бригаден генерал Игор Конашенков на пресконференция. " Доказателствата за присъствието им в района не са измислени данни, взети от неизвестни източници, а преки видео доказателства показвани от Руската и някои чуждестранни телевизии", каза генералът.
Конашенков,цитиран от агенция Интерфакс също така отрече скорошната инсинуации на говорителя Държавния департамент на САЩ, Джефри Ратке относно предполагаемото присъствие в Донбас на руски противовъздушни системи. "Няма и никога не е имало нито една руска система в източната част на Украйна", каза той.
В средата на април Министерството на външните работи на Русия бе загрижено от пристигането в Украйна на военните от 173.ª въздушна бригада на САЩ. Тази маневра, потвърдена от американския посланик в Киев, Джефри Пиат, бе класиран от Москва като нарушение на задълженията на Киев.
Но това не е първата американска военна мисия в опустошената от гражданска война страна. Друг говорител на американската дипломация, Мери Харф, призна, че практиката на обучение на украински войски има редовен характер и две десетилетия история

Станете почитател на Класа