Руският танк Armata ще се управлява дистанционно

Около сто нови танка Armata за руските войски ще пристигнат през следващите години. Подобно на друго обещаващо военно оборудване те няма да бъдат изнасяни, най-малко презследващите пет години. Това беше съобщено от заместник-председателят на съвета на военнопромишлената комисия на Русия, Олег Бочкарьов.
"Танковете, които ще видим на Парада на победата са част от първата партида доставена на армията тази година", заяви той, около сто единици Armata, които производителят предоставя на Армията за изпитания.
Този танкможе да се управлява дистанционно добавя Бочкарьов. Освен това, при критично попадение може да напусне района на сраженията автономно.
Междувременно, Министерството на отбраната на Германия разкри, че мунициите с волфрамова сърцевина за танковете Леопард 2 и артилерията не са в състояние да преодолеят бронята на новите руски танкове. Това се отнася както за Armata, както и за модернизираните Т-90 и Т-80, според германския "Ди Велт", позоваващ се на едно неотдавнашно изявление на германския министър на отбраната Урсула фон дер Лайен.

Станете почитател на Класа