Обама: "Ако ние не одобриме ТРР, Китай ще заеме нашето място в Азиатско-тихоокеанския регион"

Американският президент Барак Обама предупреди, че Китай ще запълни икономическата празнина, които ще се създаде ако не успее да завърши и одобри Транс-пасифик споразумението за свободна търговия. Лидерът на САЩ отхвърли като "голяма грешка" анти-глобалистките тенденции отляво и отдясно.
"Ако ние не се напишем правилата, ще бъде Китай, които ще ги пише в този регион", каза Обама в интервю за The Wall Street Journal. "Ние ще ограничим бизнеса и селското стопанство на САЩ. Това ще означава загуба на работни места за американците", добави Обама.
Президентът на САЩ предупреди за нарастващите настроения против глобализацията във Вашингтон. "Налице е сливане на антиглобалистки елементи от ляво и дясно, които считам за голяма грешка."
Президентът на САЩ и неговият екип работят, за да получите одобрение от Конгреса за ТРР, търговско споразумение между 12-те страни от Тихия океан. Това ще бъде централната тема на разговори между Обама и японският премиер Шиндзо Абе, който ще посети Белия дом тази седмица.

Станете почитател на Класа