Ислямска държава подплаши Берлускони

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони е бил заплашен лично от фундаменталистите на Ислямска държава, че ще бъде ликвидиран. "Аз съм сред мишените на Ислямска държава, поставен съм на върха на техния списък с цели за отстрелване!" – заявил самият той вчера сутринта пред парламентаристи от собствената си партия "Форца Италия".
Лидерът на италианската десница обяснил също така на сподвижниците си, че заради получените заплахи спира своите публични изяви на открито. Едновременно с това експремиерът разкритикувал политиката на сегашния министър председател Матео Ренци и потвърдил пред своите хора, че ще се включи активно в предизборната кампания за предстоящия административен вот. Щял обаче да я води предимно в зали или с преки видеовръзки с привържениците му от неговите офиси в Милано и Рим.

Според недолюбващите Берлускони политически наблюдатели той обаче бил много по-разтревожен от неуспеха на преговорите му с бившата негова съпруга Вероника Ларио по въпроса за нейната издръжка. Първоначално съдът в Милано бе решил след развода им, че експремиерът трябва да й плаща по 3 млн. евро на месец докато е жива. После на втората инстанция той бе успял да намали сумата на 1,4 млн. евро на година. Тогава обаче Вероника поискала като бонус еднократна сума от половин милиард евро, която заедно с въпросната издръжка щяла да й дойде добре, докато е жива.

Щение, което 20 години по-възрастният експремиер отхвърлил категорично под предлог, че няма да е жив, за да събира толкова много пари само за нея. Така двамата бивши съпрузи не са намерили допирни точки за споразумение и били оставили съдът да решава вместо тях.

Станете почитател на Класа