Русия ще има своята "Силиконова долина" в Крим до 2020

Русия планира да построи зона, подобна на "Силиконовата долина", на основа на два федерални университети в Крим. Очаква се, че печалбите на фирмите в тази зона да достигнат 1,200 млн през 2020 г.
Тази събота в рамките на Международен икономически форум в Ялта (Крим), Русия представи проекта за изграждане Дигитална долина, подобен на този на "Силиконовата долина" в Калифорния, САЩ.
Digital Valley ще бъде изграден на базата на двата федерални университета в Севастопол и Крим и има за цел развитието в района на масово производство на високотехнологични продукти. Очаква се проектът да разкрие 17 000 нови работни места.
"Санкциите няма да попречат на проекта, тъй като страните, които са ги наложили няма да консумират тези продукти. Въпреки, че имаме подкрепата на китайски, корейски и южноафрикански инвеститори, ние ще приветстваме участието и на европейски и американски специалисти, като някои вече са проявили интерес към Digital Valley ", каза заместник-министърът по въпросите на Крим, Андрей Соколов.

Станете почитател на Класа