"Бих препоръчал на САЩ да бъдат внимателни, когато говорят за евентуален сблъсък с Китай"

Директорът на Китайската Национална асоциация за международни изследвания, Виктор Гао, в интервю обсъди възможните планове на САЩ в Азиатско-тихоокеанския регион и укрепването на руско-китайските отношения.
Експертът по международните отношения, каза "външната политика на САЩ ще се преориентира към Азия. От китайската гледна точка, това ще се разглежда като опит на Вашингтон да" сдържа "Китай. И двете страни са добре въоръжени. Така че аз бих препоръчал на американските власти внимателно да обмислят евентуална конфронтация между тези страни. "
Според Гао, приятелството между Русия и Китай е неизбежно и необходимо, поради геополитическите реалности, независимо от мнението на други държави, "Вашингтон има право да има мнение по въпроса, но за Китай, Русия е един от най-важните партньори".
"Ние имаме сухопътна граница, ние споделяме много интереси по отношение на дипломацията, геополитиката и икономиката. Руско-китайската дружба днес ще се превърне в много важен фактор за поддържането на международния мир и стабилност", заключи експертът.

Станете почитател на Класа