Космонавт на борда на МКС: "Искам хората да спрат да воюват"

Ежедневието на екипажа на Международната космическа станция, техните проблеми, радости, желания и вдъхновения са в центъра на ексклузивно интервю на руския космонавт Антон Шкаплеров от орбита.
С камера, космонавтът показа едно от най-любимите места на екипажа, модулът Купола, който има седем големи илюминатори, чрез които можем да се наблюдава Земята на 360 градуса. Шкаплеров каза, че е от това място се правят най-много снимки на нашата планета и че всеки от тях обича да снима родния си град.
"Нашата планета е толкова красива и прекрасна, че искам хората да не участват във войни избивайки се помежду си, искам всички да живеят в мир и да се разбираме", подчерта космонавтът. "Между другото, МКС е добър пример за това как може да се живее и работи във взаимно съгласие и да се води науката напред, извън земната атмосфера", добави той.
На орбита от края на ноември, Шкаплеров каза, че това, което му липсва най-много на мисията е комуникацията лице-в-лице с членовете на семейството. "Разбира се, те са достъпни чрез интернет и сателитния телефон, но не достатъчно," оплака се той.

Станете почитател на Класа