"Споразумението за Украйна е триумф на стратегията на Путин"

Решенията на срещата за украинската криза между руския президент Владимир Путин, германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд, могат да бъдат от решаващо значение за съдбата на Украйна и Европа, смятат анализатори. По думите им, наличието на предварително съгласие "е триумф на стратегията на президента Путин".
"Санкциите по отношение на Русия и продължаването на конфликта в Украйна имат много отрицателно икономическо въздействие върху Европейския съюз, което се усложнява допълнително от победата на СИРИЗА в Гърция. ЕС не може да се бори на толкова много фронтове насред криза и рецесия. Точно това даде импулса спешното пътуване на Оланд и Меркел до Киев и Москва, за да видят дали може да се сложи край на този конфликт ", обобщава анализът.
Тристранните преговори Путин, Меркел и Оланд през нощта на петък срещу събота в Москва продължиха повече от пет часа. Лидерите се договориха да продължат споразуменията от Минск и да обобщат резултатите от срещата в в неделя в съвместен телефонен разговор с участието на украинския президент Пьотр Порошенко.

Станете почитател на Класа