Сириза щe пътува с обществен транспорт

Министрите и другите членове на гръцкото правителство на лявата СИРИЗА, ще продължат да се движат с обществен транспорт или с частни автомобили, а за пътуване със самолет в чужбина ще избират билети икономична класа.
Решението идва от министър-председателя, Алексис Ципрас, който в заседание на кабинета определи служебните превозни средства като "ненужни и скъпи". По този начин неизползван остава луксозен автопарк, натрупан между 2009 и 2011 г. от правителството на тогавашния лидер на социалистите Георгиос Папандреу. Част от тези автомобили ще бъдат продадени. Въпреки, че мярката не предоставя достатъчно средства , за да се реши проблема с гръцкия дълг, тона може да окаже голямо влияние върху обществото.
"Министрите не се нуждаят от официални държавни средства", каза и заместник-министърът на административната реформа. Той увери, че ще използва личния си автомобил и не се интересува от последиците на това решение за личната му безопасност. "Защо ми трябва полицейска закрила? Когато аз осъзная, че някой иска да ме замери с кисело мляко, ще се оттегля веднага."

Станете почитател на Класа