Стратегията на тероризма към „меки“ цели застрашава всеки от нас

ISIS и Ал Кайда все по-често призовават за нападения срещу „меки" цели, стратегия която разширява обсега на тероризма с хотели, кафенета, супермаркети и търговски центрове, където европейците и американците досега са се чувствали сигурни.
"Преди техните действия бяха насочени към изграждането на държава, но когато международните коалиционни сили започнаха да ги атакуват, те започнаха да се преориентират и „меките" цели днес са главната част от стандартна оперативна процедура. Основната цел на удара по т.н. „ меки" цели е сплашване и проектиране на икономическите интереси, така че обществото да окаже натиск върху администрация на Обама за отказване от своите въздушни кампании в Ирак и Сирия," каза Уалид Фарес, автор на "Сблъсъкът: Как да спечелим войната срещу джихад".
Ислямската държава обстреля хотел, собственост на египетската армия и водещия държавен вестник, Ал-Ахрам, стои зад нападението в един хотел в либийската столица Триполи, зад убийството на един от двама канадски войници и зад смъртоносната 17-часова обсада на кафене в Сидни.
Битката за новобранци, междувременно, е фокусирана върху кооптирането им към терористичната Ислямска държава или към много по-рано създадения им съперник, Ал Кайда. "Това е състезание за Световно лидерство на джихадисткото движение ", заяви Фарес.

Станете почитател на Класа