Осемгодишно момиче предлага възможно лечение за рак

Камила Лисант, едно момиче на осем години от Манчестър, Великобритания, е предложило на родителите си учени възможен лек за една от най-сериозните заболявания в историята на човечеството: рака.
Родителите на Камила, които са посветили живота си на изучаването на рака, я попитали от любопитство, как да се лекува болестта. Момичето се замислило за момент и отвърнало „с антибиотици, както се лекува възпалено гърло".
В началото учените не обърнали много внимание на предложението на Камила, но след като извършили опити в лабораторията на Университета в Манчестър, се смаяли. Евтини и широко достъпни антибиотици били унищожили злокачествените клетки.
Изследванията показват, че четири широкоспектърни популярни антибиотици, които струват по-малко от 0,09 $ на ден, убиват злокачествени клетки в тумори на гърдата, простатата, белите дробове, яйчниците, панкреаса, мозъка и кожата.
Въпреки че са обещаващи, изследванията засега са ограничени до лабораторни резултати и следва да бъдат одобрени за хора, особено в комбинация с други лечения.

Станете почитател на Класа