Джон Джихада: Цяла армия е жадна за кръвта ви, кошмарът за Япония започва

Ислямистката групировка „Ислямска държава" разпространо видео с екзекуцията на японския заложник – журналиста Кенджи Гото. На видеото мъж облечен в черно обезглавява японеца. Предполага се, че екзекуторът е Джон Джихада.
Клипът е с дължина 1 минута и 7 секунди. На него Кенджи е облечен в обичайния за жертвите на ислямистите оранжев гащеризон.

Говорейки пред камерата, главорезът казва: „Към японското правителство: Вие, като вашите глупави съюзници – коалицията на Сатаната, тепърва ще разберете, че ние, с благословията на Аллах, сме ислямски халифат с власт и сила, и цяла армия, която е жадна за кръвта ви".

След това той се обърна директно към японския премиер Шинзо Абе: "Заради вашето безразсъдно решение да участвате в една непечеливша война, този нож ще заколи не само Кенжи, но и ще доведе до касапница на вашите хора, където и да се намират. Нека кошмарът за Япония да започне".

"Ислямска държава" поиска 200 милиона долара, за да освободи двамата пленени японци – Кенджи Гото и Харуна Юкава, който бе убит дни по-рано. Това е същата сума, която японското правителство обеща за борбата срещу ислямистите. Впоследствие ислямистите поискаха японците да бъдат разменени за терористката Саджида ар Ришауи, която се намира в йордански затвор.

Станете почитател на Класа