Стив Джобс съветва

В края на 2007 г. главният изпълнителният директор на Yahoo, Джери Янг, отива при Стив Джобс за помощ как да спаси компанията си. Тогава основателят на Apple му дава прост, но много полезен съвет. На среща с около 200 мениджъри от Yahoo, Джобс казва, че много компании правят списък с 10 неща, които възнамеряват да направят за една година, но "умните фирми съкращават този списък до три или четири елемента. Аз вземам лист хартия и си казвам: ако моята фирма може да направи само едно нещо през следващата година, кое ще е то, буквално изтривам всичко останало". По време на втория си мандат като главен изпълнителен директор на Apple, Джобс прилага тази стратегия и превръща компанията от Купертино в една от най-добрите в света.
Когато Лари Пейдж, съосновател на Google, е на път да стане изпълнителен директор на търсачката, също прибягва до него за помощ, Джобс решава да се смили над съперника на Apple и го посъветвал да се концентрира върху нещо конкретно. "Кои са петте продукта, върху които искаш да се съсредоточиш? Отърви се от останалите" му препоръчва той.
Същата техника, използвана от гуруто на Apple може да се прилага за да организирате деня си. Ако имате 10 важни неща за вършене в един ден, 100% е сигурно, че нищо не ще направите, докато не намалите рязко броя на своите цели.

Станете почитател на Класа