Автомобили без шофьор през 2017 г.

Възможно е автомобили да се движат без водач по пътищата в Съединените щати след две години. Това становище беше изразено в Детройт (Мичиган) от Chris Urmson, ръководител на поделението на Google, разработваща технологиите необходими за създаване на такива превозни средства. Той отбеляза, че най-вероятно първоначално автомобилите ще работят само в тестови режим, а публично достъпни за покупка, те ще станат малко по-късно.
Усъвършенстват се сензорите, които са в състояние да различават пътните знаци, както и софтуерът, способен бързо да разбере състоянието на трафика и да идентифицира другите автомобили и пешеходци.
Разработките се извършват вече в продължение на няколко години. През 2014 г. Google представи и прототип на компютърно контролиран автомобил без волан, газ и спирачка. На автомобилното изложение в Детройт моделът все още не е показан, тестването ще продължи и през следващите месеци.
Google е започнал преговори за сътрудничество с редица автомобилни производители. " Ангажирани сме в диалог с най-големите производители на автомобили, - те имат много какво да предложат."

Станете почитател на Класа