Шест милиона на меса на Папата

Около шест милиона души изпълниха основния парк на Манила и околностите, за да вземат участие в последната меса на папа Франциск във Филипините. В неделя бе подобрен старият рекорд от пет милиона души, поставен от папа Св.Йоан Павел, по време на посещението му през 1995. Милионите не се уплашиха от проливния дъжд, за да чуят посланието на понтифекса за надежда и утеха за най-потиснатите и бедстващи в страната.
Папата навлезе в парка триумфално на своя „Папамобил", носейки пончо.
Тълпата от хора избухна в радост, когато той премина по булевардите обграждащи парка. Папа Франсиск посвети своето четиридневно посещение във Филипините на бедните. Той изобличи корупцията, която ги лишава от по-достоен живот, говори с деца на улицата и пътува до Източен Таклочан, където отправи молитви за оцелелите от смъртоносния тайфун, опустошил един от най-бедните региони на Филипините.
Франсис отново зарязала подготвеното си изказване, за да отговори на 12- годишната Глизела Паломар, която заплака, питайки Франсиск защо децата страдат толкова много. Видимо развълнуван папата нямаше отговор. "Само когато плачем, ние сме в състояние да се доближим до отговора на вашия въпрос," каза той. "Има някои реалности, които можете да видите само през очи, измити от сълзи."

Станете почитател на Класа