Транзит на газ през Украйна вече няма да има

„Транзитът на руски газ за Европа през Украйна ще бъде напълно спрян. Ако ЕС планира да продължи да купува руско гориво ще трябва да се погрижи за изграждането на газопровод до Турция" заяви ръководителят на "Газпром" Алексей Милер по време на среща със заместник-председателя на Европейската комисия Марош Шефчович.
Шевчович бе изненадан от новината и веднага заяви, че "такъв голям обем гориво не е нужен на Турция и страните от Югоизточна Европа. Може би трябва да намерим по-добро решение, което ще бъде по-икономически оправдано. Основният проблем е как този обем да бъде разпределен към отделните страни."
Ръководителят на "Газпром" декларира: „Газопроводът "Южен поток" е закрит и "Турски поток" е единственият начин, по който могат да бъдат доставени 63 милиарда кубически метра руски газ, друг избор няма. Нашите европейски партньори са информирани за това, задачата им сега е да се създаде необходимата инфраструктура до границата на Турция и Гърция. Изграждането на нови газопроводи в ЕС трябва да започне днес. В противен случай, тези количества газ могат да отидат на други пазари ".

Станете почитател на Класа