ЕС е готов постепенно да снема санкциите срещу Русия

Стъпки за нормализиране на отношенията с Руската федерация и предложение за провеждане на преговори с Москва за сътрудничество между ЕС и Евразийския съюз, се съдържат в документ, изготвен в Брюксел, заяви германският сайта DeutscheWirtschaftsnachrichten.
Документът, който ще бъде представен за обсъждане на предстоящото заседание на външните министри на страните от ЕС, декларира, че в отношенията с Русия, "ЕС иска да заеме проактивен подход, в който ще бъдат синхронизирани различните взаимни интереси".
За тези цели, ЕС е готов да обсъди облекчаване на санкциите срещу Русия. "Само тези ограничения, които са наложени във връзка със спорните разпоредби за Крим, следва да останат в сила" - цитира документа германския сайт.
За предприемането на действия от страна на ЕС, е необходимо "признаване от Русия на споразумението за асоцииране между Украйна и ЕС", както и "постигането на дългосрочно примирие и стабилизиране на положението чрез реализирането на споразуменията от Минск."
Друг важен момент за обсъждане е предложението да проведат разговори с Русия за сътрудничество между ЕС и Евразийски съюз на Русия, Беларус, Казахстан и Армения. ЕС изрази надежда, че "това сътрудничество може да доведе до разработването на нови пазари и да намали напрежението върху споразумението за асоцииране с Украйна, Грузия и Молдова ", според Deutsche Wirtschaftsnachrichten.

Станете почитател на Класа