Най-четени статии:

от нета

Легендарна красавица стяга сензационно завръщане на 40 г.

Легендарна красавица стяга сензационно завръщане на 40 г.
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    16.10.2024
  • Share:

Линдзи Вон усеща коляното си по невероятен начин и дори е започнала тренировки, но все още не е решила дали да се завърне в състезанията от Световната купа по ски алпийски дисциплини, съобщава Ройтерс, позовавайки се на човек от нейното обкръжение.

Вон, която след два дни ще навърши 40 години, има в кариерата си четири Големи кристални глобуса от Световната купа, както и едно олимпийско злато и две световни титли. Тя обаче се пенсионира през 2019 година, заявявайки тогава, че тялото ѝ е "счупено и невъзможно за поправяне".

Наскоро обаче американката бе забелязана да тренира в Нова Зеландия, а за последно бе в австрийския курорт Зьолден, където в края на този месец ще се открие новият сезон.

"Линдзи претърпя операция по частична подмяна на коляното през април. Оттогава тя се възстановява, но коляното ѝ е в страхотно състояние. Тя има медицинско разрешение да кара ски и е започнала тренировки. За момента обаче тя няма ясен план, нито си е поставяла конкретен срок", каза пред Ройтерс нейният близък.

В кариерата си Вон има 82 победи в състезания за Световната купа, като с повече от нея са единствено сънародничката ѝ Микаела Шифрин и шведът Ингемар Стенмарк.

 

Станете почитател на Класа