6 причини да не носите сутиен

6 причини да не носите сутиен

Най-спокойно можем да кажем, че носенето на сутиен бележи началото на превръщането на момичето от дете в жена. Ние, дамите, толкова сме свикнали с този вид бельо, че много от нас не биха могли да си представят ежедневието и дори живота си без него.

 

 

 

Замисляли ли сте се обаче дали това е най-добрият начин да поддържаме гърдите си във форма? В следващите редове ще ви споделим няколко ползи за тялото, на които можете да се насладите, ако спрете да носите сутиен. А ето ги и тях:

Намалявате шансовете за развитие на гъбични инфекции

Има определени материи, които могат да причинят обилно изпотяване и носенето им през целия ден може и да не е толкова добра идея. Освен това, синтетичните платове могат да ви причинят сериозен дискомфорт през лятото, когато има висока влажност. Когато се потите, гърдите ви и платът, от който е изработен сутиенът ви, са изложени на триене, което може да доведе до сърбеж, както и до зачервяване. Поради задържането и натрупването на пот, съществува възможност да получите гъбична инфекция.

 

Голи цици и Гала – оръжията на ГЕРБ срещу ЕП в медиите на властта

 

Превенция срещу рак на гърдата

Ако спрете да носите сутиен, можете да сведете до минимум шансовете да развиете рак на гърдата. Това споделя експертът д-р Гандали Пилай. Тя посочва, че това е възможно и защото по този начин избягвате да носите и сутиени с банели, които понякога могат буквално да „разкъсат“ тъканите на гърдите. Тя препоръчва (в случай, че носите предимно сутиени с банели), при всички случаи да избягвате да носите подобни модели, особено за дълги периоди от време.

По-добра циркулация на кръвта

Както всички знаем, носенето на сутиен часове наред може да ви причини пристягане и дискомфорт. Това може да възпрепятства притока на кръв към мускулите на гърба и гръдната стена и да доведе до болки. Ако спрете да носите сутиен, подобрението на кръвообращението може да бъде драстично. Това се отнася особено за дами с по-големи гърди, тъй като сутиените, поддържащи по-големите гърди, прилягат по-плътно и са по-стегнати.

Подобрен мускулен тонус и по-стегнати гърди

Често срещано и погрешно схващане е, че ако не носите сутиен, гърдите ви увисват. В действителност е точно обратното. Жените, които са спрели да носят сутиен, споделят, че забелязват как гърдите им стават по-стегнати. В началото обаче тези сред вас, които имат по-голям бюст могат да почувстват повече напрежение в гърба, особено ако не носят сутиен. Може да отнеме седмици или дори месеци, за да се изгради сила в мускулите на гърдите и гърба, така че гърдите да останат добре поддържани без сутиен.

Подобрено състояние на кожата на гърдите

Носенето на сутиен може да е причина за задържането на пот и мръсотия по повърхността на кожата на гърдите, което може да причини запушени пори и дразнене – особено под гърдите. Въпреки че това е по-често срещано при жени с по-големи гърди, можете да изпитате подобно раздразнение, ако някога сте носили прекалено дълго спортния си сутиен след тренировка. Когато сте без сутиен, вие позволявате на кожата ви да диша по-добре и да остане чиста и свободна от всякакви потенциални дразнители, които могат да запушат порите ѝ.

Можете да подобрите съня си

„Проучванията показват, че ако носите по-малко стягащо бельо в леглото, ще спите по-добре“, споделя д-р Мелиса Дофт (пластичен хирург). Всъщност спането напълно голи може да бъде най-здравословното нещо, което можете да направите, пише az-jenata.bg. То помага за регулиране на основната ви телесна температура, а това може да определя колко бързо ще заспите и колко дълбок ще е сънят ви. Управлението на телесната ви температура, докато спите е от решаващо значение за добрия сън. Проучване от 2012 г. на Националния институт по здравеопазване (САЩ) установи, че температурата на тялото ви и като цяло температурата в стаята, в която спите, влияе върху способността ви да си починете качествено и пълноценно.

Станете почитател на Класа