Мага завлече приятели с хиляди

Мага завлече приятели с хиляди
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.10.2022
  • Share:

Композиторът Мага завлече едни от най-добрите си приятели с пари. От тях е вземал суми за над 10 000 лв., довериха те пред Lupa.bg. Затова обмислят да го дадат на съд. „Твърдеше, че е много тежко положението му, едва свързва двата края”, разказва негова приятелка. Тя чака да получи парите си вече 11 години, а те са 10 000 долара.

 

 „Всяка година измисляше причина, за да не се издължи. Предлагала съм му да ги върне на разсрочено плащане, но той все ми казваше, че чака голям хонорар и ще оправи всичко наведнъж. Хем взема пари назаем, защото е закъсал, хем поддържа висок стандарт на живот. У тях ще видиш много скъпи вина, които хората рядко купуват”, разказва жената.

 

 

 

Друга негова приятелка обясни пред медията ни, че е оборудвал цялото си студио с пари назаем. „Като гледам изобщо не мисли да ги връща. Той се хваща за това, че няма как да докажа, че съм услужила с пари. Мисли, че няма да го осъдя”, сподели тя.

Колеги на композитора знаят за неговата слабост да взема пари без да връща. Именно за това той не може да разчита на тях, когато закъса. Странното е обаче, че се намират хора, които да повярват на приказките му, че е на ръба на оцеляването и му трябват пари.

Дагестанец, роден в Чечня, а учил в Русия - Магомед Геланиевич-Мага е един от най-успешните композитори и аранжори в България. Името Мага не е заради някакви мистични способности, макар музиката му да омагьосва.  

Композиторът пристига в България през 1990 г. Иначе е израсъл в столицата на Чечня – Грозни. Дошъл е у нас заради любов. Срещнали се в Грозни. Тя тъкмо завършила медицина там, а той се връщал от обучението си в Москва. След известно време тя му предложила да заминат за родния й Благоевград. Мага не се колебал много. “Но това е такава история, от която единственото и най-важното нещо, което остана, е моят 18-годишен син Мартин. Така е било писано - за съжаление или за щастие се разделихме”, разказва композиторът.

Станете почитател на Класа