Новият "Москвич", произведен от КАМАЗ

Новият "Москвич", произведен от КАМАЗ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.08.2022
  • Share:

На територията на автомобилния завод на КАМАЗ е забелязан нов електромобил. Почти със сигурност става дума за прототип на възродената марка Москвич. 

 

На фотоси се вижда, че до камион влекач КАМАЗ-54901 се намира китайският JAC Sehol E40X, само че без оригиналните си емблеми, съобщава в Телеграм RCI News.

 

 

 

Както е известно, новият Москвич се очаква да бъде близък роднина на автомобилите JAC.

Според обявените планове през първите години моделната гама ще се състои от четири позиции. Първият модел ще бъде кросоувър S4 с две модификации - електрическа и бензинова.

Електрическата версия S4 е именно Sehol E40X. Пробегът с едно зареждане на колата е 420 километра, мощността на мотора 150 конски сили.  

 

«Новый Москвич» на заводе КАМАЗ - первое фото

 

«Новый Москвич» на заводе КАМАЗ - первое фото

 

Ако човек се зачете в плановете, то първи в производство ще влезе именно този електромобил. След него ще бъде пусната фейслифтова версия на S4 с ДВГ, а също и  Sehol X6 (модел II), S7 (модел IV), лифтбекът Sehol A5 (модел III).

Производството на коли на базата на собствената платформа Кама, по предварителна информация, ще започне едва през 2024 година. 

Производството ще бъде организирано в бившия завод "Рено Русия", а сега Московси автомобилен завод "Москвич". КАМАЗ в този проект е технологичен партньор и свързващо звено с компанията JAC, която си сътрудничи с КАМАЗ за семейството "Компас". До края на годината се планира от поточната линия да слязат първите 600 Москвичи, планът за 2023 година е 50 000, а за 2024 - 100 000. 

 

 

 

Станете почитател на Класа