Назоваха необичайна причина за импотентност

Назоваха необичайна причина за импотентност
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.08.2022
  • Share:

Учени от Япония анализираха факторите, които стоят зад появата на еректилна дисфункция, разкривайки любопитна причина за появата на импотентност. Според водещия автор на публикацията в The Journal of Sexual Medicine д-р Шинго Хакатеяма, ключовият елемент при появата на еректилна дисфункция е мускулната сила и гъвкавостта на ингвиналната област.

 

В тази връзка учените анализираха данните на 324 участници в експеримента, в които измерваха дължината на стъпката при ходене спрямо височина, височина на стъпалото и скоростта на нормалното движение.

Оказа се, че при мъжете с къси относително стъпки на растеж рискът от импотентност е по-висок с 40%. Скоростта на ходене в този случай не се отразява на сексуалния живот.

Преди това беше доказана връзката на еректилната дисфункция с мускулната слабост на тазовото дъно. Новото проучване обаче показва разширена картина, при която „съкратената“ стъпка може да повлияе на развитието на части от мускулно-скелетната система в тази област.

 

Учените отбелязват, че една по-дълга стъпка може да бъде свързана с подобрено функциониране на кръвоносните съдове или с увереност в собствените си способности в сексуален план.

Станете почитател на Класа