Eлектромобил за 20 000 долара ще завладява европейския пазар

Eлектромобил за 20 000 долара ще завладява европейския пазар
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.07.2022
  • Share:

Новият автомобил е разработен съвместно с китайската компания Chery и ще се предлага на европейския пазар.

В основата на новия електромобил е популярният Chery EQ1. Дължината му е 3200 мм. Широчината и височината са съответно 1670 и 1550 мм.

 

 

 

Автомобилът с две врати изглежда стилен и модерен. Предната част се отличава с голяма мрежеста радиаторна решетка и броня с подобен стил, изнесени нагоре големи светодиодни фарове и къс капак.

 

 

 

Отзад оригиналните светлини са визуално обединени от тъмна пластмасова лента с името на модела. Покривът има голям спойлер с допълнителна спирачна светлина, а бронята - дифузьор с черни елементи, които контрастират с основния нюанс на каросерията.

 

 

 

Въпреки компактните размери на модела, интериорът изглежда доста просторен. Той разполага с мултифункционален волан, мултимедийна система със сензорен екран и поддръжка на Android Auto и Apple CarPlay, климатик и безжично зареждане на смартфона. 

 

 

 

Sportequipe 1 се задвижва от един електромотор с мощност 61 к.с. и въртящ момент 150 Nm. Това позволява на електромобила да развива максимална скорост до 120 км/ч.

 

 

 

Капацитетът на батерията от 31 кВтч осигурява пробег от 210 км след зареждане. Може да се зареди до 80% от капацитета си само за 30 минути.

 

 

 

Новият електромобил ще се предлага на цена от 20 000 USD. Той ще се появи на пазара през септември тази година.

Станете почитател на Класа