Създадоха часовник, който струва колкото няколко Ferrari-та

Създадоха часовник, който струва колкото няколко Ferrari-та
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.07.2022
  • Share:

 

Въпреки свръхтънкия си корпус, часовникът предлага защита срещу вода при потапяне до 10 метра. Батерията му осигурява автономна работа точно 45 часа.

Richard Mille, съвместно с Ferrari, създаде най-тънкия механичен часовник в света.

Той ще се продава на цена, която е няколко пъти по-висока от тази на суперколите на италианската марка, предава profit.bg.

Моделът със специфичното име RM UP-01 Ferrari струва 1.888 млн. долара. От него ще бъдат създадени само 150 екземпляра.

Колкото до най-важната особеност на часовника - дебелината му, тя ще бъде едва 1.75 мм и е с 0.05 мм по-малка от тази на предишния рекордьор - Bulgari Octo Finissimo Ultra.

Невероятно тънкото устройство има още по-тънък механизъм - 1.18 мм. То е изработено основно от титани с добавки алуминий и ванадий.

От Richard Mille казват, че творението им е отнело над 6000 човекочаса труд, пише ixbt.com.

Часовникът RM UP-01 е резултат от многогодишен труд, десетки прототипи и над 6000 часа разработки и лабораторни тестове.

Предизвикателството да се създаде ултратънък часовник е изключвало възможността да се създаде традиционен часовников механизъм с многостепенни зъбни колела и стрелки.

Осъзнавайки невъзможността да се поставят всички компоненти на по-широка платка, Richard Mille решава да ги разпредели по такъв начин, че да се получи перфектна симбиоза от движение и здравина.

Станете почитател на Класа