Какво крият стюардесите зад гърба си, докато посрещнат пътници

Какво крият стюардесите зад гърба си, докато посрещнат пътници
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.06.2022
  • Share:

Когато се качвате на самолет, вероятно сте забелязали, че момичета в униформа посрещат пътниците с постоянна усмивка и ръце, строго скрити зад гърба им. Може да се предположи, че тази поза е корпоративен стандарт, но не е. Тя не зависи от авиокомпанията, летището или града на заминаване. Любопитните туристи вероятно се чудеят защо стюардесите крият ръцете си от пътниците?

 

Всичко гениално е просто!

Оказва се, че преди излитане, още преди високоговорителят да поиска да изключите мобилните си телефони и да проверите коланите си, стюардесата трябва да преброи пътниците и да разбере дали всички са се качили.

Кликерът е най-простото устройство, получило името си поради характерния звук, който издава при натискане. Едно щракване - качване на един пътник.

Защо трябва да се крие?

Стюардесите не трябва да показват кликерите, за да не притесняват излитащите. Това може да обърка и уплаши не по-малко, отколкото ако някоя от тях мине през кабината, блъскайки всички с пръст и изброявайки.

Следователно стюардесата държи устройството зад гърба си и без да гледа, „щраква“ всеки пътник.

Както виждате, в скритите ръце няма нищо шокиращо или мистериозно - това е просто любопитен детайл от "кухнята" на пътническите въздушни пътувания.

 

ак да се справим със задачата възможно най-дискретно, за да не дразним хората? Специално за това те са измислили малко устройство - кликер.

Станете почитател на Класа