Адриатическата Копакабана

Адриатическата Копакабана
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.05.2022
  • Share:

Трябва ли да се учудваме, че този плаж "Ню Йорк Таймс" е поставил сред най-популярните туристически дестинации през 2010 г.?

 

Красивият пясъчен плаж, дълъг цели 13 км, се нарича Големият плаж и е най-дългият на Адриатическо море.

 

Намира се в Улцин и заради популярността си е получил прякора "Улцинската Копакабана".

 


Плажът е само на 5 км от града, така че не е изненадващо, че мнозина отиват пеша или с автомобили, за да видят красотата му и прекарват там цял ден.

 

Не е нужно да се притеснявате много за мястото си под слънцето, защото се предполага, че на Големия плаж има място за 150 хиляди плажуващи.

 

Допълнителна причина да изберете него и неговия пясък е, че е богат на минерали, на които много хора приписват лечебните му свойства.

 

 

 

Плажът е отворен, но всички, които не са любители на слънчевите бани, могат да се скрият под големи чадъри или още по-добре да се разхладят под сянката на борова гора.

 

Освен плуване и слънчеви бани, кайтсърфът е сред най-популярните занимания заради ветровете, които духат през лятото, има място за водолази, волейболисти, тенисисти, хандбалисти, тези, които обичат да плуват в дълбините на морето.

 

 

 

Плажът и град Улцин са недалеч от река Божана в Адриатическо море.

 

Божана е естествената граница на Черна гора и Албания, така че се надяваме, че вече имате идея къде бихте пътували по-нататък.

 

Само на 10 км е албанската граница, а на 40 км северно е красивото Скадарско езеро. На река Божана можете да посетите красивия остров, наречен - Ада Божана.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Станете почитател на Класа