Племето, което живее по дърветата

Племето, което живее по дърветата
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.04.2022
  • Share:

Във време, в което бебетата пристигат на бял свят в топла вана, е истински шок да научим за племето коровай, където бременните жени се изпращат да раждат сами, далеч от дома си и дълбоко в джунглата без никой да им помага.

 

Този народ от ловци и събирачи в Западна Папуа живеe високо в къщи на дърветата от векове, за да избегнe нападения от враждебни кланове. Чак през 70-те години те разбират, че на света съществуват други хора, различни от тях.

 

Коровай ценят религията и вярват в съществуването на духове, както и в прераждането. Те отдават специална почит на предците си с различни празненства.

 

 

Тъй като Коровай нямат лекарства, които да се борят с болестите в джунглата, продължителността на живота им често е кратка. Затова в селото рядко има възрастни хора (повечето стигат до средна възраст), но пък очакват много деца.

 

 

Племето живее без почти никакво познание за външния свят и се смята, че вече не практикува канибализъм (само с ритуална цел). То се е превърнало в атракция за тълпи от жадни за сензация туристи, пише indonesia.tripcanvas.co.

 

 

Още по-тъжното е, че в последните години индонезийското правителство строи градове насред джунглата, както и пътища към коровай, затова е възможно племето да стане застрашено в бъдеще.

 

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа