Двете най-стилни дами в парламента - Десислава Атанасова и Дани Каназирева

Двете най-стилни дами в парламента - Десислава Атанасова и Дани Каназирева
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.04.2022
  • Share:

Депутатките са огнени ораторки. Преимущество им носи правното образование. И докато Каназирева се ограничава в рамките на юридическите норми, то Атанасова изключително много израсна като парламентарист и политик през последните няколко години

 

 

"Политиката е сложна игра", казва емблематичният български дипломат и политик, министър в четири кабинета, Атанас Буров.

 

Времето след него показа, че и дамите могат да играят успешно тази игра. Има целеустремени и решителни дами, които пропукват клишираните норми с типичния на жените финес и се превръщат в ярки образи на политическата сцена.

 

https://epicenter.bg/images/news/42022/thumbs/main_1650011830.png

 

Такива дами в настоящия парламент са "остриетата" на ГЕРБ Десислава Атанасова и Дани Каназирева - двете най-стилно облечени дами, които заседават на парламентарните банки и изнасят тежки политически битки от парламентарата трибуна. 

 

 

На фона на експериментите на младите лица, които нахлуха в политиката, Атанасова и Каназирева продължават линията на класическата визия. Те следват модните тенденции, но никога не прекрачват границата на протоколните норми и правила.

 

 

Определено можем да твърдим, че и двете депутатки са изящни жени, но с индивидуален стил: Атанасова следва консервативната елегантност, а Каназирева - романтичната елегантност.

 

 

Освен това депутатките са и огнени ораторки. Преимущество им носи правното образование, което и двете имат. И докато пловдивчанката Каназирева се ограничава в рамките на юридическите норми и казуси, то родената в Дулово Атанасова в последните години израсна като парламентарист и политик. Тя е много добре подготвена в изказванията си, никога не разчита на импровизации, винаги е аргументирана при отстояване на тезите си. Има правилен говор и правилно структурирана мисъл, която се отличава с чист език, без мрънкане и незавършени изречения. 

 

 

Десислава Атанасова не си позволява фриволности нито в изказванията, нито във визията. Носи поли със задължителна дължина под коляното, синхронизира отделните елементи на облеклото си цветово и подбира подходящите аксесоари за всеки повод. Нейна запазена марка са бонбонените цветове, късата, винаги подредена фризура, и обемните чанти на световни марки. 

 

 

Не е тайна, че Атанасова обожава творенията на Шанел, Долче и Габана, Гучи, но често може да бъде видяна и в български марки. Любопитен факт е, че някои от дрехите ѝ дори са шити по лично нейна идея. 

Юристката предпочита костюми от две части със сако и пола. Връхните ѝ дрехи са акцентирани в областта на яката или като цяло в горната част, но винаги с класическа кройна. Обича брошките, понякога са обемни, но по принцип бижутата ѝ са семпли, от благородни метали с перли или изящни камъни.

 

 

Същата елегантност Атанасова запазва във визията си и в ежедневието. Обича дълги ризи и блузи с цветни елементи и рокли с традиционни десени отново с подходящата дължина. 

 

Нейната колежка Дани Каназирева е доста по-смела в избора си на дрехи извън работното място. Тя често качва лични фотоси във Фейсбук и Инстаграм, на които е със спортен екип сред природата или с дънки на екскурзия. Позволява си и по-къси поли и рокли, но винаги стилни и подходящо подбрани за момента.

 

 

Каназирева различава служебните си ангажименти от личното си време. Ето защо по време на работата си като областен управител на Пловдив и в последствие като депутат е подчертано по-обрана във визията си. Стилът ѝ е елегантен и разчупен едновременно, модерен и романтичен, изящен и съвременен.

 

 

Носи класически бели ризи, било то с акцент върху високата яка или панделата около врата. Панталоните ѝ винаги са изчистени и тъмни. Саката - бели или ярки - розови, сини, червени, са с разкроени ръкави или с вталени кройки и шикозни копчета. Не обича големи бижута, носи единствено скромни обици и перлени огърлици. Прическата ѝ пък винаги е перфектна, дори се превръща в нейна запазена марка. 

 

 

Всичко изброено прави двете депутатки от ГЕРБ най-стилните дами в парламента. Макар и леко различаваща се визията на Десислава Атанасова и Дани Каназирева винаги е премерена, елегантна и изящна.

 

Те умело комуникират не само чрез словото си, а и чрез облеклото си. А както знаем, често визуалните послания са половината от цялостното внушение, което оставя дадена личност.

 

Особено ако тя е дама и още по-категорично, ако тази дама е и политик.

 

 

Лора Борисова

 

Станете почитател на Класа