Страната, в която европейците най-много искат да прекарат лятото си

Страната, в която европейците най-много искат да прекарат лятото си
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.04.2022
  • Share:

Трима от четирима европейци възнамеряват да пътуват през следващите шест месеца, като средиземноморските дестинации са най-атрактивни, според последното изследване.

 

Въпреки войната в Украйна и продължаващата пандемия, според проучване на Европейската комисия за пътуванията, желанието за пътуване съществува в цяла Европа.

 

Повечето европейци (77%) искат да пътуват между април и септември. 56% от тях планират да посетят друга европейска страна, а 31% от тях са решили да пътуват у дома.

 

 

 

Запитаните от Италия, Испания, Полша, Обединеното кралство и Германия показват най-голям оптимизъм относно пътуванията (89%). Но само една четвърт от европейците вече са резервирали пътуването си.

 

Испания е любимата дестинация сред европейците, пътуващи в чужбина това лято, следвана от Италия, Франция, Гърция и Португалия.

 

Що се отнася до начина на почивка, 22% от анкетираните искат почивка на слънце и плаж, следвани от почивки в градовете (15%) и ваканции на вода или плаж (15%).

 


Повечето европейци планират да прекарат 4-6 нощувки (33%) или 7-9 нощувки (27%) за ваканционни планове.

 

Само 25% от хората избират да вземат 10 или по-дълга ваканция, предимно семейни пътувания, докато двойките предпочитат микропътувания до 3 нощувки.

 

Всеки втори пътник ще избере самолета като средство за придвижване до желаната дестинация.

 


Президентът на ETC Луис Араухо каза: „Нашият доклад показва, че доверието на европейците в пътуванията расте сега, когато Covid-19 се превърна в голяма част от живота ни“.

 

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа