КОЯ Е: Украинка бяга с 30 млн. в куфар

КОЯ Е: Украинка бяга с 30 млн. в куфар
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.04.2022
  • Share:

Съпругата на виден украински магнат и политик „се опита да пренесе 28 милиона долара и 1,3 милиона евро през границата “.

 

 

Според Daily Mail унгарската митница е забелязала парите в багажа на съпругата на скандалния бивш депутат Игор Котвицки и срещу Анастасия Котвицка е образувано наказателно производство.

 

Котвицки,който е един от най-богатите депутати в украинския парламент, заяви, че съпругата му е напуснала страната, за да роди, но  отрече да е носела 28 милиона долара и 1,3 милиона евро.

 

„Всичките ми пари са в украински банки, не съм теглил нищо“, казва Котвицки, преди да затвори профилите си в социалните мрежи.

 

Дъщеря му Виолета, която е получила образование в Швейцария, каза, че историята е „фалшива и става дума за обикновени слухове“. Котвицка, за която се твърди, че е пътувала с двама унгарци и майка си, не коментира инцидента на границата.

 

Посочва се, че тя не е отчела огромното количество пари, което е взела със себе си при излизане от Украйна на ГКПП Вилок, а парите са открити от унгарски митничари, пише „Обозревател“, а пише „Дейли мейл“.

 

 

В Украйна са особено чувствителни към факта, че богатият елит иска да пренесе богатството си в чужбина , докато съдбата му е несигурна. Според наказателното законодателство на страната наказанието лишаване от свобода е от три до шест години.

 

Image

 

Твърди се, че Ковицки контролира ядрените енергийни системи на Украйна и находищата на уран чрез свои сътрудници и има тесни бизнес и политически връзки с бившия вътрешен министър Арсен Аваков.

Станете почитател на Класа